Stone Residence

A villa of great appeal and personality

Huge glass facades embrace light and air, as well as spectacular views. Stone Residence stands on high ground in a panoramic position on the Eastern shore of Lake Garda. Chosen by the site director, Albertini fittings made a vital contribution to the fascination of the villa and the objective of the project: create strong interaction between the home and the sorrounding environment, sky and light.

Albertini’s WIS’A LA system, that characterises the fittings of this mansion, ensures broad possibilities for customisation by adaptind easily to various design requirements. The system made it possible to produce windows with shapes and colors that perfectly mett the dual need to lighten the exterior (highlighted by the Corium Stucco colouring of tha Aluminium cladding) and animate the dominant white of the interior with unusual bleached oak shades.

For the exteriors, the designer maximised contemporary language through a clever counterpoint with stone that, in the front facade, evocatively recalls antiquity. original materials and solutions are widely used in the three storeys of the project. The parallel tilt and slide windows, the corner tilt and slide doors with venetian blinds and the off-standard, full-height items particularly stand out.

The refined aethetics of these design solutions flank the pragmatism requested to respon to the ownre’s needs in temrs of performance and functionality. The pale, warm colours of the airy rooms develop over different levels: a solution that separates different settings without interrupting spaces so that the main shared areas remain open, dynamic and pervaded with light.

The final result is an architecture essentially focusing on light, the spacial continuity between interiors and exteriors and the sequential outlines of the views embracing evocative and delightful landscapes